Hundeforsikring – hvordan det fungerer

Det finnes mange ulike typer hundeforsikring som kan være relevante for deg. Hva som er best for deg kommer an på hva slags hund du har, hva du synes er viktigst og hva slags funksjon hunden har i livet ditt. Du har nok mange spørsmål rundt hvordan en slik forsikring fungerer, og synes det virker innviklet å sette seg inn i papirarbeidet. Men det er enklere enn du tror!

Når det kommer til hundeforsikring, er det mange som lurer på om forsikringen også gjelder på dyr som hunden din kunne ha skadet. For eksempel i slåsskamp eller bare ved bitt. Dette skjer jo heldigvis ikke ofte, men vi skjønner spørsmålet. Der kan vi si at generelt sett så gjelder forsikringen din bare på din egen hund, men det finnes jo selvsagt unntak som du kanskje kan få spesifisert i forsikringskontrakten din.

Kan jeg forsikre en valp?

De ulike forsikringsselskapene har ulike forsikringer, men de fleste har til felles at de kan kjøpes fra valpen fyller 6 uker. Det anbefales at du forsikrer valpen din få dager innen du har hentet den. Det faktum at du forsikrer valpen din tidlig, kan også gjøre at du får en ekstra gunstig avtale på din hundeforsikring. Slike forsikringer har ofte en karenstid, så jo fortere du forsikrer, jo mindre tid må du vente.

Når du skaffer deg forsikring for en valp trengs det også noen ganger en veterinærattest. Dette kommer selvsagt an på hva slags hund du har. Hvis du skal forsikre hunden din for store summer med penger, trengs en veterinærattest. Dette gjelder også om hunden din er importert. Dette er to av hovedgrunnene til at det trengs en veterinærattest. Det trengs uansett en helseerklæring fra deg som kjøper forsikringen. Dette er enkelt å gå gjennom.

Bør jeg beholde forsikringen på min gamle hund?

Jo eldre en hund blir, jo større er sannsynligheten for at hunden din trenger medisinsk hjelp. Dette er også en av hovedgrunnene til at mange tar ut hundeforsikring. Ikke bare er det dyrt til å gå til veterinæren, men det må også planlegges. For mange er det provoserende at enkelte avliver hundene sine istedenfor å gi dem ordentlig hjelp. Noen velger rett og slett avlivning fordi behandling blir for dyrt, fordi de ikke har forsikring.

Uansett hvor gammel hunden din er, finnes det heller ingen garanti på den. Kanskje den blir skadet? Kanskje den blir påkjørt? Uansett hvor stor skaden er, kommer den til å koste deg penger. Dette er kostnader du lett kan unngå ved å ha en hundeforsikring. Hvis du velger en veterinærforsikring vil denne ofte gjelde livet ut for de aller fleste typer hunder og hos de aller fleste forsikringsselskaper.

Hva koster en hundeforsikring?

Dette er et spørsmål som er ganske generelt, og det er faktisk vanskelig å peke på en spesifikk pris. Siden det i all hovedsak finnes tre typer forsikringer – veterinærforsikring, livsforsikring og avlsforsikring – betyr dette at de har ulike priser. Du vet nok at ulike typer hunder er utsatt for ulike typer sykdommer og skader. Dette er sikkert også noe du leste om når du bestemte deg for å få tak i hunden du nå har.

Både genetikk, rasens typiske sykdommer og skader spiller inn på forsikringsprisen din. Derfor kan du finne ulike priser hos ulike forsikringsselskaper. Vi anbefaler deg å sjekke ulike bedrifter før du velger en. Ofte kan du finne en gunstig leverandør som tilbyr det samme som den dyreste leverandøren. Pris er derfor veldig relativt, og research er noe av det viktigste du kan gjøre før du bestemmer deg for din hundeforsikring.

Hva slags forsikringer finnes det?

Det finnes tre hovedtyper hundeforsikring. Disse inkluderer som nevnt livsforsikring, veterinærforsikring og en avlsforsikring. Ulike hunder er utsatt for ulike ting, derfor inndeles forsikringene ofte etter hunderaser, etter å ha blitt delt inn i de tre hovedkategoriene. Når du ikke er helt sikker på hva slags hundeforsikring du skal kjøpe, anbefaler vi deg å ta kontakt med forsikringsselskapet du vil forsikre hunden din hos. De kan veilede deg om hva som passer for deg.

Vil du vite mer om hundeforsikring?

Som du kanskje har sett i denne artikkelen, har vi ikke linket til mange sider som tilbyr hundeforsikring av den enkle grunn at det finnes så mange der ute. Vi synes at det er viktig at du finner den forsikringen som er best for deg og din hund. Derfor kan du sjekke mulighetene for hundeforsikring hos din forsikringsleverandør, eller eventuelt hos din bank eller lokale kennelklubb. Her kan du også finne relevant informasjon.

Leave a Reply