Japanske spisshunder

Hvis du vil skaffe deg en japansk spisshund er det mye å ta hensyn til. Dette er for så vidt ikke annerledes enn for mange andre hunder, men her skal vi fortelle deg mer om hva du kan forvente. Dette er en hund som liker å holde seg i aktivitet, noe som gjør at du som person også må like å være aktiv. Selv om hunden er liten, har den nemlig mye energi.

Dette er også en hund som kan trenes opp, men dette anbefales å gjøre i ung alder. Det kommer jo selvsagt an på hva du har lyst til å trene den opp i. Agility er også noe som passer for den japanske spisshunden. Du kan kjenne igjen en japansk spisshund på deres utseende – de er små og de stammer fra de to rasene som er kjent som samojed og pomeranian.

Historie

Japanske spisshunder er kjent som selskapshunder, noe oppdretterne ville avle fram. Derfor ble de ovennevnte rasene blandet. Selv om hunden er liten tar den mye oppmerksomhet, både i selskap og ute på gaten til vanlig. Dette er en hund som generelt er veldig populær, og i de senere år har den også fått stor utbredelse. Norge og Sverige står på listen over hvor hunden er mest populær, rett etter Japan.

Når det kommer til pels så kreves det nok litt vedlikehold på den. Utseende til den japanske spisshunden kommer an på om det er en hann eller en tipse, ettersom hanner pleier å være større enn tisper. Noe den japanske spisshunden er spesielt godt kjent for, er den hvite, tykke og herlige pelsen. Det anbefales å bade denne hunden, og jo oftere du børster pelsen dens, jo finere ser den ut!

Hva er viktig å tenke på?

Det er mye som er viktig å tenke på når du skal skaffe deg hund. Når det kommer til en japansk spisshund, kan du for eksempel tenke på om du har tid til å opprettholde aktivitetsnivået som forventes av deg? Vil du ha en stor eller liten hund? Er hunden flink til å samarbeide? Er hunden flink til å høre på meg? Vil jeg ha en selskapshund? Og hva vil jeg gjøre med hunden min?

Er det viktig for deg å ha en hund som kan bli med på jakt, er nok ikke denne hunden noe for deg. Den kan gjøre agility, men den er ikke den mest passende rasen for dette. Den er ikke spesielt lydig, men samarbeider godt (hvis du lærer den gode rutiner). Du må også regne med en del stell av hunden. Dette fordi pelsen er hvit, og dette kan være vanskelig å opprettholde.

Hva gjør jeg hvis jeg vil ha en japansk spisshund?

Du har gått gjennom alle spørsmålene som er viktig for deg, men nå har du faktisk bestemt deg for at det er en japansk spisshund du vil ha. Hvordan får du tak i en? Du kan ta kontakt med oppdretter på ulike sider på internett, noe som gjør det lett for deg å vite når du kan forvente å få tak i en hund, men også hvor mye den koster.

Det er viktig at du har nok kunnskap når du har bestemt deg for hvilken hund du skal ha. Derfor anbefaler vi deg også å ta flere tester på nett for å se hvilken hund som passer til dine behov. Ofte velger mennesker hund grunnet utseende til hunden, og dette er ikke nødvendigvis en løsning som vi anbefaler å gå for. Dette fordi hunden absolutt trenger å matches med eierens behov.

Hvor bør du ha en japansk spisshund?

Noe som ofte er et spørsmål når du skal skaffe deg hund, er om hunden kan tilpasse seg livet ditt. Om du bor i byen, på landet eller midt i mellom skal det ikke være noe problem for den japanske spisshunden å tilpasse seg. Den er meget fleksibel og kan trives i en travel byleilighet, men også på gård. Uansett, så må du jo ut og lufte hunden din.

Vil du vite mer om rasen?

Hvis du har lyst til å finne ut enda mer om rasen, anbefaler vi deg å kontakte noen du kjenner som har en japansk spisshund, eller eventuelt oppdretter. Det finnes jo selvsagt også masse informasjon på nett, som du som hundeinteressert kan benytte deg av. Det å lære å bli kjent med en hunderase kan ta lang tid, og det anbefales at du virkelig setter deg inn i informasjonen som blir tilbudt!

Leave a Reply