Velkommen til Cerris.org | En side dedikert til spisshunder

Her på Cerris.org vil vi komme med så mange tips rundt hundehold og spisshunder som mulig. Vi er opptatt av at firebente skal ha et godt og langt liv med høy livskvalitet. Vi ønsker å holde ting oversiktlig, og gjøre det enklere for deg å finne fram til akkurat den informasjonen du måtte trenge. Dette uten at du er nødt til å ta en rundtur over hele nettet i søken etter svar.

Du finner her artikler fra personer med mye erfaring innen hundehold, og vi har spesialisert oss innenfor spisshunder (f.eks. pomeranian, lundehund, japansk spisshund, karelsk bjørnehund og mittelspitz). Betegnelsen «spiss» har ikke noe å gjøre med en spesifikk rase, men viser heller til en type hund. Spisshunder er selvsikre hunder. De liker å kunne uttrykke seg når de er aktive, og har som oftest korte, oppreiste ører, en buskete hale med tykk og dobbel lodden pels.

Finn ut hvilken hunderase som passer deg

Å holde hund medfører et stort ansvar. En hund er ikke en «bruk og kast»-gjenstand eller et tilbehør, men et levende, følende dyr som må behandles med omsorg og respekt for sin egenart. Tenk veldig nøye gjennom hvorvidt et kjæledyr passer inn i ditt daglige liv. Hvis du velger å bli hundeeier har du ansvar for å skaffe deg riktig kunnskap om hundens behov, samt forebygge sykdom, skade og smerte hos hunden din.

Valget av type hund og rase er viktig å tenke igjennom. Det finnes mange forskjellige størrelser og kroppsbygninger. Alle hunderaser har sine egne behov når det kommer til mat, stell, aktivitet og oppmerksomhet. De forskjellige hundene har også forskjellige personlighetstrekk, og noen kan være enklere å lære opp enn andre. Noen er mer egnet for familier enn andre, mens andre kan være den perfekte turkompisen. For allergikere finnes det også raser som er mer egnede.

Hunder blir som eieren

Hunder er flokkdyr, så det er viktig at de føler seg trygge og at du er en god leder. Samarbeidet mellom deg og hunden kan bety alt, og det er viktig at dere respekterer hverandre. Utgangspunktet for god læring er – etter vår oppfatning – at det må ligge en riktig sosial relasjon mellom hund og hundeeier for det beste resultatet. Da handler det om å etablere et lederskap og en god form på hundeholdet.

Som hundeier kan du havne i vanskelige situasjoner, og det er viktig å vite hvordan din hund reagerer på dette. Hunden vil nemlig kunne kjenne hvordan du føler deg om du er usikker, så det er viktig å vise at du er lederen og tar kontroll. Det er derfor ikke lurt å straffe hunden hvis den egentlig er urolig på grunn av at du også er usikker.

Vi guider deg til optimalt hundehold

Enten du er ute etter en rase i spisshund-familien, eller en annen hund, gir vi deg tipsene du trenger for å få et mest mulig optimalt hundehold. En spisshund trenger ofte mye mosjon, men dette kan variere mye fra rase til rase. Velg en hund som passer din livsstil, og sørg for at du gir hunden det livet den er bygget for. En pomeranian kan bli en god «sofahund», mens andre krever mye mosjon.

Det er veldig viktig at du som eier forstår hundens forventninger, og at det kan være flere nyttige triks å bruke ved dressur (som for eksempel godbiter og ros). Eieren må føle seg trygg på seg selv, og vise at det er han/hun som er sjefen. De fleste hunder trives best om du er en tydelig leder. Hvis ikke kan hunden lære dine svake sider og utnytte dem for det de er verdt.

Hvorfor utforske Cerris.org?

Dette er den perfekte nettsiden for deg som planlegger å gå til anskaffelse av hund, og da spesielt spisshund – som er vårt fokusområde. Vi har mye kunnskap om spisshunder, og vet hvilke eiere som passer for de ulike hunderasene. Kanskje vi kan inspirere og informere deg slik at du og din firbeinte får et best mulig forhold? En spisshund er en venn du kan stole på, enten du er ung eller gammel.

Vi hjelper deg med alt

På denne nettsiden vil du finne nyttige guider om hunderaser som pomeranian, japansk spisshund, karelsk bjørnehund og mittelspitz. I tillegg gir vi deg mer generelle tips om hundehold (også for deg med en annen hund enn spisshund). Vi tror at alle med hund (eller som planlegger å få seg hund), vil få mye glede av Cerris.org. Lykke til med din firbeinte bestevenn. Vær en god og tydelig leder for hunden!

Leave a Reply